Offerdals tingslags domboksprotokoll 1649-1690

Nu publicerar Jämtlands läns Fornskriftsällskap den fjärde utgåvan av Domboksprotokollen: Offerdals tingslags domboksprotokoll, redigerade av mig. Offerdals tingslag omfattade före 1679 enbart Offerdals socken. Detta år utökades tingslaget till att omfatta även socknarna Alsen och Mattmar, som dessförinnan hade utgjort ett eget tingslag (Alsens tingslag). År 1690 hade Offerdal 33 byar med 72 hemman, Alsen 29 byar med 79 hemman och Mattmar 10 byar med 28 hemman, enligt röklängden 1690.

I den här utgåvan, som är nedladdningsbar som pdf-fil, hittar släktforskaren  mängder med uppgifter, som inte finns att hitta på något annat ställe.

Här kan du öppna utgåvan, som är på cirka 180 sidor: Offerdals tingslags domboksprotokoll 1649-1690

Publicerat den
Kategoriserat som Aktuellt

2 kommentarer

  1. Fantastiskt roligt att få tillfälle att läsa igenom detta material.

Kommentarer är stängda.