Landsarkivet visar modet

Idag var det vårsäsongens sista After Work på Jamtli. En aktivitet som blivit en succé. De sista gångerna har det varit lapp på luckan och intresserade har fått vända om, eftersom lokalen fyllts till sista plats långt före utsatt tid. Varje torsdag sedan 20 januari har ett ämne presenterats, oftast med ett lokalhistoriskt innehåll. Under våren har man behandlat föjande ämnen: Karolinernas vardag. Lära för livet, om barnaundervisning och små- och folkskolans framväxt. Svensk konst och svenska konstnärer. På bruket, om länets brukshistoria. Staden Östersund 1905, konsten att illustrera en stad från kartor, foton och texter. Mat med historia, gamla tiders rätter i Jämtland. Birka folkhögskola då och nu. Bojornas buller och spöslitandets jämmerskri, om brott och straff i Östersund.

Idag avslutades säsongen med en modeodyssé genom 1900-talet, där arrangörerna var modeller (med stor bravur!). Under professionell guidning fick vi se  hur modet växlat och höra om vilka influenser som styrt under ett århundrade.

Arrangörerna Lands- och Föreningsarkivet, Jamtli och Birka folkhögskola återkommer i höst. Missa inte denna möjlighet att få kunskap ur arkiven presenterad på ett professionellt,  lättsamt och intresseväckande sätt.